Hvis du skal invitere et utvalg leverandører til å levere tilbud i en begrenset konkurranse, velger du disse fra Leverandører-fanen i konkurransen. Hvis du ikke finner leverandøren eller kontaktpersonen i leverandørregisteret, må du registrere leverandøren manuelt.

Velg Legg til ny fra rullegardinmenyen.

Fyll ut alle feltene med firmainformasjon.

Vi anbefaler at du sjekker at du har korrekt firmainformasjon i Foretaksregisteret før du fyller ut skjemaet. Klikk på linken under feltet for Organisasjonsnummer for å komme til Foretaksregisterets søketjeneste.

OBS: Siden dette er en ny leverandør, anbefaler vi at du tar kontakt med leverandøren og kontaktpersonen på forhånd. Både for å forsikre deg om at du har riktig kontaktinformasjon, og for å gjøre vedkommende oppmerksom på at de vil bli invitert til å delta i konkurransen. Invitasjonen sendes som en automatisk generert e-post fra Mercell-portalen, og uoppmerksomme leverandører kan derfor oppfatte dette som spam eller svindelforsøk og slette e-posten.

Klikk på Legg til i leverandørregistrer hvis du ønsker å legge leverandøren til i leverandørregisteret i din virksomhet. Dette gjør at du kan finne igjen firmaet og kontaktpersonen neste gang du skal invitere til en konkurranse.

Hvis administratoren i din virksomhet har opprettet leverandørgrupper, kan du velge å legge denne leverandøren til i en gruppe.

Klikk på Addbtn.png når skjemaet er ferdig utfylt.

Klikk deretter på okbtn.png for å legge leverandøren til i konkurransen.

Hva skjer etter dette?

Når du publiserer konkurransen, vil Mercell validere firmainformasjonen du har registrert opp mot Mercells sentrale leverandørregister.

• Dersom firmaet og kontaktpersonen er registrert med brukertilgang til Mercell fra før, vil denne kobles til konkurransen.
  • Dersom kontaktpersonen ikke er registrert, vil vi opprette en ny brukertilgang.
  • Dersom firmaet ikke er registrert i Mercell, vil vi opprette firmaet i Mercells register og opprette brukertilgang til kontaktpersonen du har registrert

Vær OBS på at dette er en manuell aktivitet som utføres i vanlig arbeidstid. Dette kan forsinke utsendelsen av forespørselen til neste arbeidsdag dersom du publiserer konkurransen sent på ettermiddagen.

Leverandører har gratis tilgang til Mercell og support.