Hvis du skal invitere et utvalg leverandører til å levere tilbud i en begrenset konkurranse, velger du disse fra Leverandører-fanen i konkurransen. Hvis du ikke finner leverandøren eller kontaktpersonen i leverandørregisteret, må du registrere leverandøren manuelt.

Velg Legg til ny fra rullegardinmenyen.

Fyll ut alle feltene med firmainformasjon.

Vi anbefaler at du sjekker at du har korrekt firmainformasjon i Foretaksregisteret før du fyller ut skjemaet. Klikk på linken under feltet for Organisasjonsnummer for å komme til Foretaksregisterets søketjeneste.

OBS

Siden dette er en ny leverandør, anbefaler vi at du tar kontakt med leverandøren og kontaktpersonen på forhånd. Både for å forsikre deg om at du har riktig kontaktinformasjon, og for å gjøre vedkommende oppmerksom på at de vil bli invitert til å delta i konkurransen. Invitasjonen sendes som en automatisk generert e-post fra Mercell-portalen, og uoppmerksomme leverandører kan derfor oppfatte dette som spam eller svindelforsøk, og slette e-posten.

Klikk på Legg til i leverandørregistrer hvis du ønsker å legge leverandøren til i leverandørregisteret i din virksomhet. Dette gjør at du kan finne igjen firmaet og kontaktpersonen neste gang du skal invitere til en konkurranse.

Hvis administratoren i din virksomhet har opprettet leverandørgrupper, kan du velge å legge denne leverandøren til i en gruppe.

Klikk på Addbtn.png når skjemaet er ferdig utfylt.

Klikk deretter på okbtn.png for å legge leverandøren til i konkurransen.

OBS

Hvis du har til hensikt å kun invitere et utvalg leverandører til å levere tilbud i konkurransen, må du gå til fanen Betingelser, og sjekke om konkurransen kun sendes til utvalgte leverandørene eller de utvalgte leverandører og Mercells database av leverandører.

Hva skjer etter dette?

Når du publiserer konkurransen, vil Mercell validere firmainformasjonen du har registrert opp mot Mercells sentrale leverandørregister.

• Dersom firmaet og kontaktpersonen er registrert med brukertilgang til Mercell fra før, vil denne kobles til konkurransen.
  • Dersom kontaktpersonen ikke er registrert, vil vi opprette en ny brukertilgang.
  • Dersom firmaet ikke er registrert i Mercell, vil vi opprette firmaet i Mercells register og opprette brukertilgang til kontaktpersonen du har registrert

Vær OBS på at dette er en manuell aktivitet som utføres i vanlig arbeidstid. Dette kan forsinke utsendelsen av forespørselen til neste arbeidsdag dersom du publiserer konkurransen sent på ettermiddagen.

Leverandører har gratis tilgang til Mercell og support.