Åpning av tilbud (4-eyes opening)

4-eyes opening er en funksjon som henger igjen fra "gamle dager" da man måtte være to personer tilstede ved tilbudsåpning. I praksis er ikke dette nødvendig når du bruker Mercell KGV, fordi tilbudene er ikke tilgjengelig for innkjøper før etter at tilbudsfristen er passert.

Hvis du aktiverer 4-eyes opening, må tilbudsåpning bekreftes av to personer i Mercell. Når tilbudsfristen er passert kan man starte tilbudsåpning.

Klikk på "Anmod om åpning" i fanen Leverandører.

01 Openingbid.png

Du vil se hvem som har tilgang til å bekrefte åpningen i et pop-up vindu. Alle administratorer har tilgang til å bekrefte åpning, samt alle brukere med tilgang til å redigere.

02 Openingbid.png

Den som skal bekrefte åpningen må logge seg inn og bekrefte åpning innen 30 minutter. De mottar en epost med link:

03 Openingbid.png

I fanen Leverandører klikker man på "Bekreft åpning".

04 Openingbid.png

Tilbudet er nå åpnet og tilgjengelig for evaluering.

Tidspunkt og hvem som har forestått åpningen blir registrert i protokollen.