Innhold i denne artikkelen

Hva er en elektronisk signatur?

Slik tester du elektronisk signatur

Hvordan vet jeg at testen gikk bra?

Signering av tilbudet

Jeg har ingen knapp med Start signering. Hva er galt?

Hva er en elektronisk signatur?

Elektronisk signatur er en generell betegnelse på teknikker som brukes til å "signere" digital informasjon, på samme måte som en håndskrevet signatur benyttes til å undertegne et papirdokument. Elektronisk signatur kjenner de fleste fra nettbanken hvor man kan bruke BankId for å signere forskjellige avtaler. I Mercell kan du velge mellom BankId, Buypass og Commfides.

For mer informasjon om elektronisk signatur, se leverandørenes nettsider:
www.buypass.no www.bankid.no  www.commfides.no

Mange oppdragsgivere stiller krav til at tilbudet skal signeres digitalt ved innlevering. I Mercell skjer dette med forskjellige typer godkjente sertifikater. Du velger selv hvilket sertifikat du ønsker å bruke.

Slik tester du elektronisk signatur

Dersom det stilles krav til elektronisk signatur for å levere tilbud, finner du informasjon om dette under fanen Detaljer.

Klikk på linken for å teste.

Du finner også den samme funksjonen under fanen Gi tilbud.

Velg en av sertifikatene i listen. Er du norsk leverandør velger du en av de norske.

Følg deretter anvisningene på skjermen. Hvilke anvisninger du får kommer an på hvilket sertifikat du har valgt.

Hvordan vet jeg at testen gikk bra?

Hvis du ikke fikk noen feilmelding gikk testen bra, og du er klar til å signere tilbudet.

Signering av tilbudet

Når tilbudet er klart til å sendes inn, velger du sertifikat fra rullegardinmenyen.

Klikk på knappen Start signering.

Klikk på OK

Følg deretter anvisningene på skjermen.

Jeg har ingen knapp med Start signering. Hva er galt?

Hvis du ikke finner noen knapp for å starte signeringen, er det noe med besvarelsen som ikke er utfylt. Les vår guide for å feilsøke besvarelsen.