Legge til nye leverandører med leverandørsøk

Når du skal registrere en ny leverandør i Mercell, kan du søke etter firmaopplysningene i Foretaksregisteret hvis du har organisasjonsnummeret.

Fremgangsmåten er lik uansett om du er innkjøper og skal invitere leverandører til å levere tilbud, eller du er leverandør som skal invitere en underleverandør for å fylle ut ESPD. Denne veilederen er derfor felles for begge parter.

OBS: Søkefunksjonen fungerer for firmaer i Norge, Sverige Danmark og Finland. Pass på at du har riktig format på organisasjonsnummeret. Dette varierer fra land til land.

Hvis du er innkjøper

Hvis du skal invitere leverandører til å levere tilbud i en konkurranse, gjør du dette under fanen Leverandører. Klikk på +Legg til.

Følg deretter de felles instruksjonene nedenfor.

Hvis du er leverandør

Er du leverandør og skal invitere en underleverandør eller samarbeidspartner til å fylle ut ESPD-skjemaet, gjør du dette ved å velge Ja og klikker på +Legg til. Følg deretter de felles instruksjonene nedenfor.

Felles instruksjoner

Hvis leverandøren ikke finnes i leverandørregisteret fra før, velger du Legg til ny.

Tast inn organisasjonsnummeret uten mellomrom, og klikk på lupa.mceclip3.png

Hvis du har riktig organisasjonsnummer vil firmaopplysningene fylles ut.

Du må deretter fylle ut kontaktinformasjonen til vedkommende som invitasjonen skal sendes til.

Skal du søke etter et svensk, dansk eller finsk firma, må du passe på at organisasjonsnummeret har riktig format. Du må også huske å velge riktig land.

Hvis firmaet ikke finnes, vil du få en feilmelding.

Hvis nummeret inneholder noen feil, f.eks. mellomrom, det er for få siffer eller har feil format, får du også en feilmelding.