---
title: "Käyttäjän korvaaminen toisella käyttäjällä"
canonical: "https://support.mercell.com/space/MTBFI/196971757704/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4n%20korvaaminen%20toisella%20k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4ll%C3%A4"
format: markdown
---
Käyttäjän korvaaminen toisella tapahtuu luomalla uusi käyttäjäprofiili, kopioimalla olemassa olevat seurantaprofiilit, siirtämällä lisenssit ja poistamalla lopuksi vanha käyttäjä.  Prosessi saattaa kuulostaa monivaiheiselta, mutta  organisaation pääkäyttäjänä  hoidat kaiken vaivatta käyttäjänhallinnan kautta. Huom:  Vain organisaation pääkäyttäjä voi tehdä nämä muutokset. Suosittelemme luomaan uudelle työntekijälle aina kokonaan uuden käyttäjätunnuksen. Vanhan tilin yhteystietojen (kuten nimen tai sähköpostiosoitteen) ylikirjoittamista kannattaa välttää. Vanhan tilin päivittäminen muuttaa historiatietoja takautuvasti, mikä voi johtaa epätarkkuuksiin – erityisesti, jos alkuperäinen käyttäjä on osallistunut aiempiin tarjouskilpailuihin. Organisaation pääkäyttäjällä säilyy täysi pääsy organisaation kaikkeen historiatietoon myös käyttäjämuutosten jälkeen. Uuden käyttäjän lisääminen Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta  Asetukset Klikkaa seuraavaksi  Käyttäjien hallinta. Valitse  Lisää käyttäjä.  Täytä lomake ja valitse  Tallenna. Käyttäjätunnus luodaan oletuksena peruskäyttäjän oikeuksilla (Basic User). Järjestelmä lähettää ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen automaattisesti viestin, joka sisältää tilapäisen salasanan ja kirjautumisohjeet. Lisäohjeita käyttäjän luomiseen:    Jos haluat muokata käyttäjän rooleja:    Lisenssien muuttaminen Etsi välilehti  Lisenssit . Lisää tarvittavat lisenssit uudelle käyttäjälle. Jos vapaita lisenssejä ei ole, sinun on ensin vapautettava lisenssi joltain toiselta käyttäjältä. Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet tämän sivun lopusta kohdasta ”Käyttäjän lisenssin poistaminen”. Voit myös lukea artikkelin  , jossa esitellään kaksi eri tapaa hallinnoida lisenssejä. Seurantaprofiilien siirtäminen Mikäli haluat jakaa hakuprofiileja uudelle käyttäjälle, seuraa tätä ohjetta:    Olet nyt lisännyt uuden käyttäjän ja määrittänyt häntä koskevat asetukset. Korvatun käyttäjän poistaminen Uusi käyttäjä on nyt luotu, ja hänelle on siirretty sekä lisenssi että seurantaprofiilit. Vanha käyttäjä pysyy tässä vaiheessa järjestelmässä aktiivisena. Jos haluat säilyttää tunnuksen historiatietojen tarkastelua varten, muuta käyttäjän tilaksi  Ei aktiivinen  ja varmista, ettei tiliin ole kytketty voimassa olevia lisenssejä. Näin estät kirjautumisen kyseisellä sähköpostiosoitteella ja varmistat, etteivät maksulliset lisenssit kulu passiivisilla käyttäjillä. Mikäli haluat poistaa käyttäjän kokonaan, löydät ohjeet siihen täältä:    Article Reference: 080720251400 On this page Relates articles